fbpx

Ska jag köpa Guld eller Silver idag?

FRÅGOR & SVARSka jag köpa Guld eller Silver idag?
Lisa Andersson frågade 4 år sedan

Många av mina vänner rekommendera att jag ska köpa guld idag. De säger att silver är dyrt pga momsen. Vem har rätt?

Ska jag köpa Guld eller Silver idag?

1 Svar
folketspengar Admin besvarad 4 år sedan

Silver blir dyrare på grund av moms, men det är fortfarande billigare än guld. På jorden så finns det ungefär 16 gånger så mycket silver som guld. Dock så kostar ett gram guld nästan 100 gånger mer än ett gram silver. På dom premisserna kan man anta att silver är väldigt undervärderat idag, alternativt att guld är övervärderat. 
Guld brukar ju dock stiga i pris när ekonomin är orolig, och idag är priset på guld ungefär samma som det var under den senaste finanskrisen. Denna kris verkar dock vara mycket större. Chanserna är därför att guld inte är övervärderat, vilket gör silver till mycket prisvärt idag. Kollar vi dessutom på att jämförelsen mellan guld och silverpris är historiskt högt, så finns det en chans att silver kan öka riktigt mycket i pris. 
Vi rekommenderar helt klart silver idag som en bra investering. Tänk dock på att både guld och silver är långtidsinvesteringar. I sverige har vi 25% moms på silver, vilket betyder att silver måste gå upp minst 25% i värde innan du faktiskt börjar tjäna pengar. Om du köper silver bör då hålla investeringen under en längre period.

Svar till Ska jag köpa Guld eller Silver idag?

Rulla till toppen