fbpx

Rekommenderade butiker

I vilka butiker kan jag handla ädelmetaller?

Precis som all handel så är det bra att ha kännedom om var man kan handla. Utbudet är enormt och det finns massor med butiker där ute, alla med sina olika fördelar.

Vi rekommenderar generellt sätt att du hittar en butik du gillar, som du kan återkomma till igen. Service är i många fall lika viktigt som priset själv.

Det finns ett flertal olika länder att handla från. I många fall blir det enklare att handla från Sverige, speciellt gällande leveranser och kostnader. Exempelvis silver är ganska tungt och kostar mycket att leverera. Framförallt vid mindre beställningar.

Nedan ser du en liten lista med dom butikerna som vi rekommenderar.
Det är butiker vi handlat ifrån flera gånger, där vi känner ägaren och som fått bra omdömmen rent generellt.

Ädelmetaller i dessa butiker är dessutom relativt prisvärda och har bra service.

Handla ädelmetaller i Sverige

Sverige är helt klart det enklaste sättet att handla ädelmetaller. Det finns ett fåtal butiker, alla med mycket bra service. Dessutom är frakten låg jämförelsevis med Europa. 

Tavex Grundades 1991 och är en stor återförsäljare i norra Europa. En stor fördel är att de har butiker i Sverige så du kan komma in och känna innan köp. 


Guldcentralen är en trevlig webbutik med riktigt bra priser och service. 

TAVEX SVERIGE
www.tavex.se

Handla ädelmetaller från Tyskland

Tyskland är en riktig jätte när det kommer till ädelmetaller. Det finns ett stort intresse och ett ännu större antal onlinebutiker. En del pratar Engelska, andra inte. Jämfört med Sverige så har Tyskland något längre moms på silver. Det gör det mer prisvärt, framförallt i större mänder.

Gold.de är en sida där du kan jämföra priser på olika mynt och tackor från ett stort antal försäljare. Du kan titta på omdömmen för varje butik och sidan är på Engelska. 

Handla ädelmetaller från Estland

Den stora fördelen med Estland jämfört med andra länder i Europa, är att de inte har någon moms på försäljning av silver vilket gör det mycket mer prisvärt. Problemet är att man betalar generellt sätt Svensk moms för import ändå. Det finns några vägar runt detta, bland annat genom att boka transport via annan leverantör eller helt enkelt åka ner och köpa på plats. Vi rekommenderar inte att man försöker smita moms. Vill du vara säker på vad som gäller, så kolla upp det innan köp. I vilket fall som helst är Estland ett bra land att köpa både silver och guld ifrån. Det finns många bra butiker som levererar till Sverige.

Vår personliga favorit är European mint, som har funnits länge och har alltid mynt i lager. De svarar snabbt på frågor och erbjuder dessutom möjligheten till 6 mån gratis lagring när du köper, vilket gör det möjligt att samla orders och bara betala frakt en gång.

Handla ädelmetaller från Österrike

Österrike är ett underskattat land när det gäller ädelmetaller. Det finns ett stort antal ägare av guld och silver bland befolkningen, vilket skapar ett stort intresse, bra konkurrens och hyfsade priser. Många butiker skickar även till Sverige. 

Vi gillar verkligen att beställa direkt från deras statliga myntverk. Priserna är riktigt bra och frakten är snabb. Enda nackdelen är att de tenderar att sälja slut på silver ganska ofta, men får du möjligheten så är deras webbutik kanon.

ÖSTERRIKES STATLIGA MYNTVERK https://www.muenzeoesterreich.at/

Handla begagnade ädelmetaller

Vi rekommenderar oftast inte att handla i andrahand eftersom det är lätt att bli lurad, när man handlar från privatpersoner. Framförallt via blocket och tradera där man inte kan kontrollera köpet innan. Det är dessutom sällan billigare än många andra webbutiker där ute.
Om du köper på exempelvis tradera, se till att säljaren har massvis med bra omdömmen och tidigare försäljning av ädelmetaller. 

Ett stort undantag är Sveriges Ädelmetallsforum som har en egen sektion för handel. Man måste vara medlem för att handla, men de som säljer är pålitliga och det finns dessutom massor att lära sig om ädelmetaller på deras forum.

ÄDELMETALLSFORUM.SE
http://www.adelmetallforum.se/

Har du några andra tips om var man kan hitta prisvärt guld och silver? 

Låt oss i så fall veta, så vi kan rekommendera det till vårat community. 

Visste du att medlemmar hos folkets pengar kan få rabatt på guld och silver?

Om du inte är medlem än, så kan du registera dig längre ner på sidan

Medlemmar får dessutom vårt nyhetsbrev och inbjudan till olika event.

Har du aldrig handlat ädelmetaller förutom och vill lära dig mer innan, rekommenderar vi att du tittar in våra artiklar här

Är du redo att börja investera men du vet inte var du ska börja? 
Läsa i så fall den här artikeln, som handlar om ditt första mynt.

Gå och köpa guld i butiker

Bli medlem anonymt

Vill du få ut ännu mer av Folkets Pengar?

Våra medlemmar får tillgång till nyhetsbrev, låsta artiklar, rabatt på guld & silver & inbjudningar till evenemang. Dessutom är det helt gratis!

Vi respekterar din integritet, och medlemskapet är därför helt anonymt. 

Rulla till toppen