fbpx

VAD ÄR FOLKETS PENGAR?

Systemet är trasigt. Så här påverkas du:

Farmor brukade säga: Spar dina pengar så har du mer senare.Det var en fin tanke som tyvärr inte stämmer idag.
Pengar tappar ju i värde, och den tusenlapp hon gav mig när jag döptes var bara värt 700 kronor dagen jag kom ut från gymnasiet.

Riksbanken har satt ett inflationsmål på 2% vilket betyder att dina pengar tappar värde varje år. Det gör det bättre att låna pengar men sämre att spara.
Baksidan med ett sådant system är att marknaden manipuleras genom att vi lånar från framtiden, och när det finns för mycket pengar i systemet så skapas olika bubblor på marknaden som sedan spricker.
Det är ingen tillfällighet att vi har stora finanskriser lite då och då. Det är naturligt, och är egentligen en effekt av den fria marknaden som korrigerar sig.
Problemet är att ju mer pengar vi skapar och ju fler lån som samhället ger ut desto större blir dom här bubblorna och även effekterna av när de brister.

Alltför ofta får skattebetalarna stå för slutnotan när företag och regeringar har tagit för stora ekonomiska risker. Det är djupt omoraliskt och måste sluta.

Vad gör vi för att ändra på detta?

glad familj


Vi skulle gärna att se en stor nationell pengar-reform. Men vi inser också att det är ganska orealistiskt. Sverige är idag bara en liten del av den globala ekonomin, och vi tror att sedlar, mynt och digitala pengar kommer att finnas kvar under många år framöver. 

Däremot kan vi hjälpa människor att bättre förstå pengar och köpkraft så att du kan skydda dig själv mot systemet. När folk gör dessa val så blir det en slags reform i sig, eftersom banker och politiker tvingas ändra på det som inte fungerar. 
Kvar står vi vanliga människor som vinnare! 

En del av den strategin handlar om att få gemene man att investera i riktiga pengar, bland annat guld och silver, för att skydda sina sparpengar mot inflation och annat som skadar din privat-ekonomi. 

Visste du att ett kilo silver kostar precis lika mycket idag som det gjorde för 100 år sedan. Hade du däremot haft en hundralapp för hundra år sedan så hade den knappt varit värd 2 kronor idag!
Guld däremot har till och med gått upp i värde
Genom att sprida den informationen så kan vi hjälpa fler människor skydda värdet på de pengar de jobbat hårt för.

Men var ska jag börja egentligen? Jo, det är ju precis varför vi är här. Folketspengar hjälper dig att bättre förstå hur då går tillväga för att skydda dina tillgångar med guld och silver.

Vi hjälper dig hela vägen fram!

Bli en del av oss, och få nyheter varje vecka

Vi behöver
din hjälp

Goda råd är dyra, men vi jobbar gratis. Vill du ge oss en hjälpande hand, stödja vänner och familj eller kanske till och med donera en slant?

Som tur är finns det massor du kan göra, klicka vidare för att se alla alternativ. Tack på förhand! 

Rulla till toppen